fbpx

Onze visie

Meer dan goede cijfers!

Onze visie in vier hoofddoelen 

Als onderwijsondersteunende instantie springen wij bij als een leerling in het reguliere onderwijs niet voldoende kan worden ondersteund. Door het geven van studiebegeleiding, huiswerkbegeleiding en bijles zorgen wij ervoor dat de leerling zélf weer verder kan. Onze diensten zijn contant in ontwikkeling om zo voor de beste ondersteuning te zorgen.

Duurzame leer- en planvaardigheden

Onderwijs gaat niet over feitjes stampen. Onderwijs gaat over het aanleren van bepaalde vaardigheden, die je in de rest van je leven nodig hebt. Twee van deze vaardigheden zijn leren en plannen. Hoe vervelend het ook is voor leerlingen, na de middelbare school blijft leren en plannen erg belangrijk.

Bij Blom zien we dat veel leerlingen deze vaardigheden vaak nog niet voldoende beheersen, terwijl ze doorslaggevend zijn voor het behalen van mooie schoolresultaten. Daarom besteden we veel aandacht aan leren en plannen. Om ervoor te zorgen dat al onze leerlingen de basis van deze onderdelen kennen en kunnen, bieden wij de cursus Leren & Plannen aan.

Studie in eigen hand

De uiteindelijk verbetering moet vanuit de leerling komen. Tijdens persoonlijke coaching bekijken coaches samen met de leerling hoe de situatie nu is en hoe deze verbeterd kan worden. Hierdoor leert de leerling om verantwoordelijkheid te pakken en sterker in zijn schoenen te staan.

Studiebegeleiding voor iedereen

Wij geloven in wat we doen, en we willen dan ook niets liever dan dat onze diensten voor iedereen beschikbaar zijn.  We doen dat door in onze studiebegeleiding ook minder kostbare pakketten aan te bieden. ​Daarnaast houden we er in het plan van aanpak van de leerling altijd rekening met de budgettaire mogelijkheden van het gezin.

De leerling centraal

We geloven dat iedere leerling uniek is en daardoor ook een op maat gemaakte begeleiding nodig heeft. We maken daarom voor iedere leerling een eigen plan van aanpak. Dit plan van aanpak wordt niet alleen afgestemd op de schoolsituatie, maar ook op de persoonlijke situatie.